Over mij

Personal Training in Dordrecht

waar vooruitgang centraal staat!

Ik ben Jamal Arkema en op dit moment 35 jaar oud. Na veel sportieve omzwervingen ben ik tijdens mijn studententijd in aanraking gekomen met fitness en ben sindsdien helemaal om. Na wat lukraak trainen merkte ik na 2 a 3 maanden dat de fysieke voortuitgang stokte. Na research in literatuur en op het internet, werd het voor mij duidelijk dat goede resultaten geboekt konden worden als, naast een trainingsplan, er ook een goed voedingsplan wordt opgesteld.

Trainen zonder doel

Het doel en het trainingsplan waren er, alleen op het voedingsgebied ging er een hoop mis.Tot ik mij liet overhalen door een collega sporter. Hij boekte namelijk aannemelijk betere resultaten, ondanks dat hij minder vaak trainde. Hierdoor kwam ik er in de praktijk achter, dat voeding een zeer belangrijke factor is in de sport. Ik was namelijk fitter als ooit te voren. Vanaf dat moment heb ik mij ook helemaal gestort op gezonde voeding in combinatie met sport (fitness/CrossFit).

Fitness in de praktijk

Enkele jaren geleden heb ik de kans gekregen om te starten met het begeleiden van mensen in de fitness. En dat bevalt mij zeer. Het werken met een grote diversiteit aan personen is onbetaalbaar. Iedereen is anders en moet dus op andere manier worden benaderd om gemotiveerd te blijven. Dit is op mijn lijf geschreven en ik wil iedereen helpen vooruit te gaan.

Mens Physique

Sport achtergrond

Leeftijd (7-18) Voetbal bij verschillende teams in Dordrecht, EBOH, DFC, OMC

Leeftijd (7-14) Karate en Taekwondo

Leeftijd (18-20) Kick Boksen

Leeftijd (18-heden) Fitness

Leeftijd (25-27) CrossFit inmiddels al weten te kwalificeren voor twee landelijke wedstrijden namelijk, The Beach Throwdown en The Amsterdam Throwdown.

Leeftijd (27-29) Mens Physique, inmiddels meegedaan aan 2 Mens Physique wedstrijden, genaamd de SAPCUP en de Iron Man.

Heden (29-....) CrossfFit Coach bij CrossFit Dordrecht en Vondelgym Rotterdam. Op competitie niveau meegedaan aan veel Crossfit wedstrijden, onder andere  de Lowlands Throwdown, de Liege Throwdown, Hyrox en verschillende hardloopwedstrijden.

Opleidingen

Mavo & Havo

HBO Recht (propedeuse 1 jaar)

HBO ICT & Media Communicatie & Multimedia Design (Diploma behaald 3 jaar)

Fitnesstrainer A

Fitnesstrainer B

Voedingsdeskundige

CrossFit Trainer Level 1

CrossFit Trainer Level 2

BHV Cursus